• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Efter en tid av rykten står det nu klart att IFK Värnamo i fotbollsallsvenskan byter tränare. Nu blir det Ferran Sibila som tar över rodret. Foto: Adfam Ihse/TT

IFK Värnamo byter tränare

Uppdaterad
Publicerad

IFK Värnamo byter tränarstab. Anes Mravac och Vedran Vucicevic lämnar och Ferran Sibila tar över som huvudtränare, skriver klubben i ett pressmeddelande.

IFK Värnamos herrlag är i år ett lag i botten av den allsvenska tabellen. Just nu ligger laget på kvalplats. Nu genomför klubben förändringar på tränarsidan.

”Vi tackar Anes och Vedran för deras fina insatser i föreningen och önskar dem fortsatta framgångar”, skriver klubben i pressmeddelandet.

Lämnar med stolthet

Så här kommenterar den avgående huvudtränaren beskedet:

– Jag lämnar med stolthet, men också besvikelse över att inte tillsammans få se till att IFK Värnamo stannar i Allsvenskan även 2025, kommenterar Anes Mravac.

Spanjoren Ferran Sibila, som nu tar över den allsvenska klubben, har tidigare bland annat varit assisterande tränare i både IFK Göterborg och GIF Sundsvall. Han får nu i uppdrag av IFK Värnamo att bygga en ny tränarstab kring klubbens A-lag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.