• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Enes Ahmetovic väljer att lämna sin tjänst som sportchef i IFK Värnamo. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN

IFK Värnamos sportchef lämnar – säger själv upp sig

Uppdaterad
Publicerad

IFK Värnamos sportchef för allsvenska herrlaget Enes Ahmetovic har valt att säga upp sig med omedelbar verkan.

Enes Ahmetovic har varit sjukskriven i några veckor. Enligt klubben var planen att han skulle börja arbeta nu i månadsskiftet. Men istället har han valt att säga upp sig från sin tjänst som sportchef.

Nyligen sparkade IFK Värnamo sin tränare och på sin Instagram skriver Enes att det har ”hänt en hel del innanför väggarna hos IFK Värnamo de senaste veckorna när jag varit borta”. I övrigt är han förtegen om orsakerna till att han säger upp sig.

Söker ersättare
Istället skriver han att det har ”varit en sån monumentalt stor ära att få leda min klubb, i min stad och bland min familj och mina vänner. Att jag fick den här chansen på hemmaplan kommer jag vara evigt tacksam för.”

Enes Ahmetovic har varit sportchef i IFK Värnamo sedan 2022 då klubben gjorde sin första säsong i allsvenskan.

På IFK Värnamos hemsida tackar klubben Enes för hans insatser och skriver att ”arbetet med att finna en ersättare för Enes påbörjas nu”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.