Peter Jutterström (M), kommunalråd. Foto: Philip Naskret/SVT

Inget äventyrsbad i nya badhuset

Uppdaterad
Publicerad

Kommunledningen vill inte satsa på ett nytt äventyrsbad i Jönköping. Det säger nu kommunalrådet Peter Jutterström (M). Men han öppnar dörren för privata aktörer.

SVT Nyheter Jönköping har tidigare berättat att kommunalråden just nu diskuterar en paketlösning för alla framtidens idrottsanläggningar i Jönköping.

I diskussionerna ingår även ett nytt badhus eftersom Rosenlundsbadet har stora renoveringsbehov och tvingas stänga allt längre perioder på försommaren för reperationer.

Men Peter Jutterström uppger att om det skulle bli ett nytt badhus så kommer det inte att innehålla ett äventyrsbad.

– Vi pratar om en simanläggning exklusive äventyrsbad, säger han.

Åker till Skövde

Enligt Jutterström är anledningen bland annat att många Jönköpingsbor åker till äventyrsbadet som finns i Skövde.

– Vi vet även att Lalandia ska bygga en jätteanläggning i Motala som kommer suga åt sig de som är intresserade av mycket rutschkanor, säger han.

Peter Jutterström fortsätter:

– Det betyder inte att vi inte ska ha någon rutschkana i Jönköping, men det betyder att vi inte kommer satsa stort på äventyrsdelen i alla fall.

Så Jönköping kan alltså bli utan ett äventyrsbad?

–  Ja, så kan det bli. Men det finns också intressenter som uppvaktat mig och säger att de är intresserade att köra äventyrsbadet, säger Jutterström.

Ta över Rosenlundsbadet

Enligt honom är det företag som är vana att driva den typen av verksamhet och de vill ta över det befintliga Rosenlundsbadet för att utveckla anläggningen.

– Så det finns många olika alternativ på bordet idag, säger Peter Jutterström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.