Jasmine Kesak hjälper Mariann Olsson som sitter i karantän med att bland annat handla matvaror och leverera till dörren. Foto: Ellinor Eke-Göransson/SVT

Isolerade Mariann får maten levererad till dörren av volontär

Publicerad

Mariann Olsson som tillhör en riskgrupp har valt att isolera sig själv i sin lägenhet till följd av coronaviruset. Att göra saker som att gå till affären har därmed blivit ett hinder. Hon hittade sin hjälp i en Facebook-grupp där över 300 Jönköpingsbor samlats för att bidra.

Jasmine Kesak brinner för att hjälpa andra. För henne var det ett naturligt val att räcka ut en hand till alla de som lever isolerade och som behöver hjälp med diverse saker.

– Jag har hjälp henne hämta ut paket och handla mat. Jag har även erbjudit att ta ut hennes hund, säger Jasmine Kesak.

Hon gick med i Facebook-gruppen ”corona Jönköping” för att hjälpa drabbade just i Jönköpingsområdet och hittade Mariann Olsson.

– Det har blivit att vi har skapat en relation, man måste kunna lita på varandra.

Jasmine Kesak är glad över att kunna hjälpa till. Foto: Ellinor Eke-Göransson/SVT

”Betyder mycket”

Mariann Olsson har en inneboende som blivit sjuk och eftersom hon tillhör en riskgrupp har hon valt att leva så isolerat som hon bara kan. Hon är mycket tacksam över att hon hittade Jasmine.

– Det betyder jättemycket att möjligheten finns. Jag är så tacksam, säger Mariann Olsson från balkongen efter att ha fått kaffe och mjölk levererat till dörren.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.