Jönköpings län kan bli mindre

Uppdaterad
Publicerad

En fastighetsreglering kan innebära att Värnamo kommuns yta minskar med 0,3 hektar. Alvesta kommun i Kronobergs län växer med lika mycket.

Det är Lantmäteriet som har begärt Kronobergs läns medgivande om fastighetsreglering för fastigheterna Värnamo Sävrarp 3:15, 3:16, s:1 och Alvesta Mistelås-Vret 1:3.

Flyttar länsgränsen

Området på 0,3 hektar bildar en liten kil in i Alvesta kommun. Marken, som används som betesmark, brukas i dag av fastigheten Mistelås-Vret 1:3 i Alvesta kommun.

Eftersom förändringen innebär att både kommungräns och länsgräns förändras måste regeringen ge sitt godkännande. Både länsstyrelserna i Jönköping och Kronoberg har i yttrande till regeringen godkänt den föreslagna förändringen. Även kommunerna Värnamo och Alvesta har inget att invända mot den föreslagna fastighetsindelningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.