J-Södra fans på plats vid en av de sista matcherna förra säsongen innan J-Södra föll ner i division 1. Och ekonomin har blivit än sämre sedan degraderingen. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Jönköpings Södra pressas av växande skuld – närmar sig 14 miljoner minus

Uppdaterad
Publicerad

Jönköpings Södras stora ekonomiska problem har nu blivit ännu större. Klubben ser ut att gå ungefär en och en halv miljon minus, berättar Jönköpings Posten – vilket ger klubbens totala skuld nära 14 miljoner.

Jönköpings Södra har länge dragits med ekonomiska problem och degraderingen till div 1 förra året gjorde inte situationen bättre. Under klubbens medlemsmöte under torsdagen berättade kassören om att de ser ut att gå en och en halv miljon minus i år.

En utav anledningarna till att budgeten inte lär hålla är att klubben dragit in mindre pengar än vad de budgeterade för.

Den ekonomiska situationen kortsiktigt är mest akut och att det kan bli konkurs om det inte löser sig berättar kassören Viljo Petersson Dahl till Jönköpings Posten.

Programledare Oskar Mattisson står vid skärm i studion

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör om J-Södras historia från att klubben grundades till spel i Allsvenskan och Ettan Södra – där klubben i dag spelar. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.