J-Södras ordförande Bengt Spjuth väljer nu att hoppa av uppdraget. Foto: Jönköpings Södra

Jönköpings Södras ordförande hoppar av

Uppdaterad
Publicerad

Turbulensen inom fotbollsklubben Jönköpings Södra fortsätter. På torsdagen meddelade ordförande Bengt Spjuth att han lämnar sitt uppdrag. Orsaken ska vara oenighet i styrelsen om klubbens vägval framåt.

Bengt Spjuth valdes till ordförande i J-södra så sent som i höstas. Nu väljer han alltså att hoppa av.

– Det finns ett oerhört stort engagemang i att lösa föreningens utmaningar och samtidigt skapa rätt förutsättningar för framtiden, men i styrelsen har vi kommit till ett läge där vi inte längre har samsyn på hur vi ska nå dit. För att inte tappa tempo i våra ansträngningar väljer jag nu att lämna mitt uppdrag som ordförande, säger Bengt Spjuth till klubbens hemsida.

Ser över rollerna

Enligt valberedningens sammankallande Björn Holm kommer styrelsen nu se över hur man ska formera rollerna efter att Spjuth nu lämnat.

– Eventuellt blir det en extra föreningsstämma, och i så fall tar vi i valberedningen fram kandidater till dess, säger Björn Holm.

Åtta månader

Bengt Spjuths kom in i en tid då klubben haft en turbulent tid bakom sig, för att få tillbaka harmonin och rätsida på ekonomin. Men det blev alltså bara åtta månader på posten.

– Jag hoppas av hela mitt hjärta att J-Södra blir den fina förening den har alla förutsättningar att vara, säger Bengt Spjuth.

I klippet nedan kan du se en sammanfattning av J-södras historia

Programledare Oskar Mattisson står vid skärm i studion

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör om J-Södras historia från att klubben grundades till spel i Allsvenskan och Ettan Södra – där klubben i dag spelar. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.