Enzo Hallman tog hem brons i NXT Gen Cup-mästerskapet. Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication

Jönköpingsföraren Enzo Hallman avslutar med palldubbel i NXT Gen Cup-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Enzo Hallman avslutade NXT Gen Cup-säsongen med dubbla pallplatser i finalen på tyska Hockenheim. Inför nästan 100 000 åskådare säkrade den 16-årige Jönköpingsföraren brons i mästerskapet.

Hallman, som aldrig tidigare tävlat på den berömda Hockenheim-banan, hade en lyckad helg. I första racet ledde han in i sista kurvan men blev tvåa, endast 17 hundradelar från seger. I det andra racet klättrade han från sjunde till tredje plats. Enzo Hallman noterade även helgens snabbaste varv.

– Jag hade som mål att ta en seger här nere, men även om jag inte lyckades med det är jag faktiskt nöjd ändå, säger Enzo Hallman.

Tävlat i två serier samtidigt

Med totalt nio pallplatser i NXT Gen Cup och 11 i Formula Nordic, där han slutade tvåa, har Hallman haft en framgångsrik säsong.

SVT Nyheter Jönköping träffade Enzo Hallman inför säsongens sista tävling. I klippet nedan hör du honom berätta vad planen är till nästa säsong.

En förare sitter i en racingbil i ett garage. Bilen har en vit lackering med blå och gula detaljer. Bakgrunden visar delar av garaget och ett fönster med utsikt över en grönskande miljö. Föraren bär en overall med sponsormärken och är fastspänd i sätet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet får du hänga med när den 16-årige racerstjärnan Enzo Hallman ger sig ut på tävlingsbanan. Foto: Johannes Tolf/SVT

RESULTAT (TOPP 3)

Race 1

1: Victor Nielsen (DEN), 7 varv

2: Enzo Hallman (SWE), +0.173s

3: Niklas Kalus (GER), +1.101s

/ Race 2

1: Calvin de Groot (NED), 7 varv

2: Victor Nielsen (DEN), +2.211s

3: Enzo Hallman (SWE), +2.364s

Mästerskapstabell

NXT Gen Cup

Efter 4/4 deltävlingar

1: Calvin de Groot (NED), 345 p.

2: Victor Nielsen (DEN), 335 p.

3: Enzo Hallman (SWE), 265 p.

4: Lukas Stiefelhagen (NED), 214 p.

5: Patricija Stalidzane (LVA), 170 p.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.