Bild på hockeyspelarna André Petersson och Mattias Tedenby i HV71

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter en vecka av turbulens lagkamraten Mattias Tedenby kommentera André Peterssons frånvaro. Foto: Adam Wännman Zetterqvist

Efter turbulensen: André Petersson blir kvar i HV71

Uppdaterad
Publicerad

HV71:s lagkapten och nyckelspelare Andre Petersson kommer spela för laget den kommande vintern. Det meddelade HV:s ledning på måndagsförmiddagen efter en vecka av turbulens.

Under förra veckan kom uppgifter om att André Petersson kunde vara på väg bort från laget. Bakgrunden var enligt JP.se att André Petersson genom sin agent velat få till stånd ett förlängt avtal med klubben, samtidigt som HV71 velat avvakta. Petersson var inte heller med och tränade när laget återsamlades.

Med på ispremiären

Men under måndagen var André Petersson med i laget under den officiella ispremiären i kväll. Till lättnad för många. Han ville själv inte bli intervjuad i samband med träningen.

Men se lagkamrat Mattias Tedenby kommentera hans frånvaro i klippet ovan.

– André är tillbaka i laget. Jag är glad att vi kunnat sitta ner i helgen och har haft bra diskussioner. Både jag, tränarstaben och Andrés lagkamrater är nöjda, säger HV71:s sportchef Chris Abbott i en intervju på klubbens hemsida.

André Petersson har ett år kvar på sitt treårs-kontrakt.

Oklart om Strålman

Däremot finns det ännu inga besked vad det gäller backstjärnan Anton Strålman. Han har idag inget kontrakt, och finns inte med på ispremiären. Det finns dock fortfarande enligt HV71 en pågående dialog mellan parterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.