Ingmar Zander. Personer som blir räddade.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ingmar Zander stationschef på Svenska Sjöräddningssällskapet på Visingsö och hans kollegor fick rädda två personer som fiskade kräftor. Foto: Fredrik Weibull SVT / Svenska Sjöräddningssällskapet

Kräftfiskare nära att omkomma – fick räddas av ytlivräddare

Publicerad

Två personer utan flytväst var nära att omkomma när deras båt välte när de fiskade kräftor i fredags kväll. Båda räddades sedan av ytlivräddare och frivilliga från Svenska Sjöräddningssällskapet.

På fredagskvällen inkom larm om att två personer utan flytväst, som fiskade kräftor, var i sjönöd efter att deras båt hade kapsejsat. Enligt Ingmar Zander stationschefen för Svenska sjöräddningssällskapet på Visingsö så var det då 3 meter höga vågor och det blåste 20 sekundmeter.

– De var ju nerkylda, det märktes. De hade nog använt alla krafter de hade för att kravla upp på båten som var upp och ned. Hade de kommit ifrån den här båten så hade de inte klarat sig, säger han.

I klippet berättar han mer om räddningsaktionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.