Det brann kraftigt i återvinningsfabriken i Bor i Värnamo kommun. Vid 21-tiden var branden helt under kontroll och enbart eftersläckning återstod Foto: Mattias Landström/Jkpg News

Brand i återvinningsfabrik – VMA utfärdades i Bor

Uppdaterad
Publicerad

En brand utbröt i en återvinningsfabrik i Bor under måndagskvällen. Polisen varnade för röken och ett VMA utfärdades där alla i närområdet uppmanades att gå in.

Larmet inkom till SOS Alarm klockan 18.40 under måndagen. Flera enheter från räddningstjänsten ryckte ut till återvinningsfabriken i Bor i Värnamo kommun.

Till en början var rökutvecklingen kraftig, men klockan 20.15 meddelade insatsledaren Ricky Bohman att läget stabiliserats.

– Vi har fått undan de stora massorna av plast på utsidan och det ryker från vad jag tror är ett ventilationsrum på taket. Så vi har ingen brand inuti byggnaden längre, säger Ricky Bohman.

Ett VMA utfärdades strax efter att räddningstjänsten anlänt. Runt klockan 21 drogs det tillbaka. Räddningstjänsten var kvar på platsen och utför eftersläckning och hade under natten till tisdagen bevakning.

Polisen: ”Ohälsosam rök”

Enligt polisen sprang folk till en början mot brandplatsen. Detta varnade polisen för då röken misstänktes vara ohälsosam.

– Några personskador har vi inte fått in, säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson.

Händelsen utreds nu som skadegörelse genom brand och en teknisk undersökning kommer att göras när räddningsinsatsen är avslutad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.