Kraftig industribrand i Bottnaryd

Uppdaterad
Publicerad

En dramatisk industribrand har rasat i Bottnaryd väster om Jönköping under tisdagsmorgonen. Ett trettiotal brandmän har varit på plats och två byggnader hos två olika träföretag är totalförstörda. Räddningstjänsten har dock lyckats rädda själva huvudanläggningen.

Larmet till räddningstjänsten kom strax efter klockan fyra på tisdagsmorgonen och räddningsstyrkor från sju orter har jobbat med att försöka släcka.

– Det är ett par sidobyggnader som brinner, bland annat ett lager, säger Fredrik Hensegård som är Räddningstjänstens ledningsoperatör.

Två förstörda byggnader

Enligt räddningsledare Christoffer Carmestedt på plats har en byggnad totalförstörts och ännu en kommer att bli  det.

– Nu jobbar vi med att försöka förhindra spridning till huvudbyggnaden, säger han till SVT Nyheter Jönköping tidigt under tisdagsmorgonen.

SVT:s reporter Hanna Källebring fanns på plats vid branden under morgonen.

– Det är fortfarande öppna lågor i två byggnader och det är mycket rök här. Men det ska inte finnas någon spridningsrisk, sade hon vid sjutiden.

Risken för själva produktionsanläggningen ska därmed vara över, och lite senare bedömdes branden vara under kontroll.

Oklar brandorsak

Ingen människa ska ha kommit till skada i branden.

Hur branden startat är ännu oklart, men polisen har skrivit en anmälan om misstänkt mordbrand eftersom det inte finns någon uppenbar naturlig brandorsak.

Foto: SVT/Hanna Källebring

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.