J-Södras ordförande Bengt Spjuth vädjar nu om pengar för att rädda klubbens ekonomi. Foto: SVT

Kris i Jönköpings Södra – vädjar om mer pengar

Uppdaterad
Publicerad

Den ekonomiska krisen i Jönköpings södra är akut. Nu vädjar ordföranden Bengt Spjuth om pengar i en ny insamlingskampanj.

– Många av våra medlemmar har hört av sig med idén att göra en insamlingskampanj, och den hjälpen tar vi gärna emot, säger Bengt Spjuth.

Under många år har ekonomin i Jönköpings södra varit ansträngd.

– Utmaningen idag är att förra året hade vi en omsättning på 30 miljoner. I år hoppas vi landa på 16 miljoner i omsättning.

I kampanjen ”Tusen gröna hjärtan” hoppas föreningen att tusen personer ska kunna bidra med sammanlagt en miljon kronor.

– Idag har vi drygt 1 100 medlemmar och vi tror genuint att de är beredda att stötta oss eftersom idén bakom insamlingen är deras.

Ordföranden i föreningen skriver i sociala medier att om kampanjen lyckas skapar de utrymme för att betala leverantörsskulder. Enligt honom jobbar de också från styrelsens sida med en åtgärdsplan där förhoppningen är att kunna lyfta av stora delar av klubbens skulder senare i sommar.

– Just nu håller vi på med en större operation för att lyfta av skulderna. Vi behöver tillföra pengar i kassan och genom den Swish-insamlingen hoppas vi få in en miljon, menar Bengt Spjuth.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.