Polisen gjorde en insats vid en busshållplats på Ekhagen i Jönköping under onsdagskvällen efter att ha fått larm om ett rån. Foto: Mattias Landström/jkpg.news

Kvinna förd till sjukhus efter larm om grovt rån i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort polispådrag sattes in sent på onsdagskvällen vid Ekhagens centrum i Jönköping. En kvinna i 40-årsåldern fick föras till sjukhus efter larm om hon ska ha blivit utsatt för ett rån.

Kvinnan ska enligt uppgift ha anfallits av en eller flera gärningsmän vid bussterminalen vid Ekhagens centrum strax före midnatt.

– Jag vill inte gå in på vilken typ av skador hon fick, de ska inte vara livshotande men hon fick föras med ambulans till sjukhus för att få stopp på blödningen, sa Kurt Marklund, vakthavande befäl vid polisregion Öst till TT under natten.

På torsdagsmorgonen uppger polisen att kvinnan var vaken och talbar när hon fördes till sjukhus, och skadorna bedöms som lindriga.

Utreder oklarheter

Polisen har inlett en förundersökning om grovt rån. Men på torsdagen uppger polisen att det finns en hel del oklarheter kring vad som ska ha hänt.

– Vi får titta närmare på det här. Det finns en del oklarheter och vi får se vilka brott vi kan styrka och inte. Det kan utredningen titta närmare på. Det framkommer ny information för oss hela tiden och då kan utredningarna ta olika vändningar, säger polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.