Herman Hansson i HV71 efter skadan Foto: David Wreland / BILDBYRÅN

Lång bortavaro efter skadan på HV71-forwarden Herman Hansson

Uppdaterad
Publicerad

HV71:s forward Herman Hansson väntas bli borta från spel i tre månader. Det beskedet lämnade lagets läkare på onsdagen efter gårdagens nya skadechock.

Det blev en tung kväll för HV71 i gårdagens SHL-match mot Skellefteå, inte bara på grund av förlusten. Både backen Wilhelm Hallquisth och forwarden Herman Hansson fick utgå skadade, och kommer bli borta ett tag.

Borta tre månader

– För Wilhelms del handlar det om en överkroppsskada som kommer hålla honom bort från spel i 1-2 veckor. Med Herman var det tyvärr lite värre. Han har fått en handledsskada som kräver operation och jag räknar med att han missar spel i tre månader, säger HV-läkaren Jonas Kalman till klubbens hemsida på onsdagseftermiddagen.

Fler skador

Även premiärmatchen borta mot Växjö slutade med två skador – Oliwer Kaski och Oscar Fisker Moelgaard. Dessutom är forwarden Joona Luoto sjuk.

Två skador i HV71.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två skador i HV71. Foto: Bildbyrån/TV4 Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.