Lastbilssläpet blockade körfälten under måndagskvällen. Foto: Mattias Landström

Lastbilssläp välte – bärgningsarbete hela kvällen

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil välte med sitt släp vid Järabacken utanför Jönköping under måndagskvällen. Bärgningsarbetet tog flera timmar, men strax efter midnatt var vägen åter öppen för trafik.

Klockan var strax efter 17 när olyckan inträffade på riksväg 40. Av ännu okänd anledning hamnade lastbilens släp på sidan tvärs över vägbanorna och blockerade all trafik. Själva lastbilshytten välte dock aldrig.

Trafiken leddes om och på så vis undveks de största trafikstörningarna. Men bärgningsarbetet drog ut på tiden.

– Jag fick det överlämnat som att det skulle ta sju timmar. Så det är nog fem timmar kvar, sade Richard Lindqvist, inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping, vid 20-tiden.

Chauffören fick böter

Ingen ska ha skadats vid olyckstillfället. Lastbilschauffören, som var en man i 70-årsåldern, fick en ordningsbot eftersom han kört för fort i samband med olyckan.

När lastbilssläpet välte tvingades två personbilar, som körde i motsatt riktning, att väja. Bilarna körde ihop, men de som färdades i bilarna klarade sig. Dessa båda bilar behövde inte bärgas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.