LHC-fansen ska ha försökt provocera HV:s fans genom att visa bilder på den avlidna HV-ikonen Stefan Liv. Foto: ADAM IHSE / TT

LHC-fans stängs av – hånade Stefan Liv

Uppdaterad
Publicerad

I samband med lördagens match mellan HV71 och Linköping i Saab arena så ska LHC-fans ha försökt att psyka HV:s fans genom att visa upp bilder på Stefan Liv. Nu reagerar LHC:s klubbdirektör på hånen.

HV-målvakten Stefan Liv omkom i en flygolycka 2011 och har sedan dess varit en ikon i klubben. Men ingenting verkar vara heligt för Linköpings hockeyfans.

I samband med matchen i helgen ska fansen ha visat bilder i sina mobiltelefoner på Liv i ett försök att håna HV-fansen, något som först beskrevs i en insändare i Corren.

Nu ryter LHC:s klubbdirektör Carl-Johan Stålhammar till efter hånen,

– Det är så lågt beteende att man blir gråtfärdig. Det är så korkat och lågt och respektlöst, säger klubbdirektören till Expressen.

Stängs av

Enligt klubbdirektören så stängs de personer som ska ha utfört hånen av från att se på lagets matcher i 18 till 24 månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.