Efter flera händelser i Vätterbygden har en man anhållits misstänkt för flera sexualbrott. Foto: Johan Nilsson/TT

Man anhållen misstänkt för flera sexualbrott i Jönköping och Huskvarna

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern har gripits och anhållits misstänkt för flera fall av sexualbrott och ett fall av våldtäkt. Brotten ska ha skett i Jönköping och Huskvarna.

Åklagare Lisa Hedberg är väldigt förtegen kring det gripande som nu har skett.

– Utredningen är just nu i ett väldigt känsligt läge, men jag kan säga att mannen greps under torsdagen, hur gripandet gått till eller vad som föranledde att vi grep honom vill jag inte gå in på, säger hon till SVT.

Nu misstänker alltså polisen att det kan finnas ett samband mellan händelserna.

Hedberg uppger att de brott som mannen nu är misstänkt för ska ha inträffat i Jönköping och Huskvarna under augusti och september. Hur många brott det handlar om vill hon inte gå in på, men säger att det handlar om flera fall av sexualbrott och ett fall av våldtäkt.

Flera händelser senaste veckorna

De senaste månaderna har det rapporterats om flera händelser där polisen larmats till platser sedan kvinnor ofredats. Senast i tisdags vid 13.30 polisanmälde en kvinna att hon blivit sexuellt ofredad på Liljeholmen i Jönköping. Hon ska inte ha blivit fysiskt skadad men en större polisinsats inleddes och området spärrades av.

I slutet av augusti fick även ett område vid Idas park i Jönköping spärras av efter att en flicka under 15 år utsatts för ett ofredande av en okänd man. Hon lyckades springa från platsen och skadades inte fysiskt av händelsen.

– Jag har valt att inte bekräfta om den nu anhållne mannen har med de händelserna att göra, säger Hedberg, vi är som sagt i ett känsligt och viktigt läge.

Åklagaren ska nu ta ställning om hon ska begära mannen häktad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.