Ljus och blommor nedlagt i det område där en kvinna dödades i Gnosjö.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man häktades på måndagen, misstänkt för att ha dödat en äldre kvinna i Gnosjö i november förra året. I klippet ovan berättar åklagaren om att mannen nu har erkänt gärningen. Foto: SVT

Gnosjömordet: Man erkänner att han dödat äldre kvinna

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern har häktats, misstänkt för mordet på en 74-årig kvinna i Gnosjö som hittades död på en gångväg i Töllstorpsområdet förra hösten. Mannen erkände själv brottet under häktningsförhandlingen på måndagseftermiddagen.

Kvinnan mördades på en gångväg i Gnosjö i november förra året. En man satt under en tid häktad misstänkt för mordet men släpptes i brist på bevis.

Nu har en annan man häktats på sannolika skäl misstänkt för mord. Han anhölls i fredags något P4 Jönköping var först att berätta,. Mannen är i 30-årsåldern och hemmahörande i trakten, han är sedan tidigare ostraffad.

Mordet i Gnosjö

Erkände under häktningsförhandlingen

Då häktningsförhandlingarna inleddes i Jönköpings tingsrätt på måndagseftermiddagen erkände mannen att han dödat kvinnan och begärde själv genom sin försvarare att få genomgå en liten rättspsykiatrisk undersökning – en så kallad paragraf 7 undersökning.

– Mannen har funnits med i utredningen en tid och har nu gett en bild av vad som hänt, säger Johan Stenberg kammaråklagare. I övrigt är åklagaren mycket förtegen om vilken bevisning som finns.

I samband med att tingsrätten beslutade att häkta mannen så beslutade man även om en paragraf 7-undersökning.

Nedan ett klipp om mordet som SVT publicerade i maj, då det hade gått ett halvår utan att mordet hade lösts. Nu har alltså en man anhållits misstänkt för mordet.

ett metallkors på ett träd i skogen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
74-åriga Ana hittades mördad i ett friluftsområde i Gnosjö i november förra året. Foto: Ulrica Abrahamsson / SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Gnosjö

Mer i ämnet