tre brandmän i ett stort rökmoln

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilderna från onsdagsnattens brand i Mariannelund. Foto: Mattias Landström/jkpg.news

Mannen som misstänks för branden i Mariannelund har släppts

Uppdaterad
Publicerad

En verkstadslokal i Mariannelund brann ner till grunden under natten till onsdag. Inledningsvis hotades ett bostadshus i närheten, men det kunde räddningstjänsten rädda.

Branden startade efter att det varit någon form av stök eller bråk med en utåtagerande person på platsen strax innan brandtillfället. En person greps i anslutning till platsen.

Mannen är i 20-årsåldern och anhölls misstänkt för mordbrand. Han släpptes under fredagen. Åklagare Julia Rasmussen har precis fått ärendet och kan därför inte kommentera mer än så. Men förundersökningen är igång och polisen har kunnat göra en del fynd i samband med händelsen. Dessa har tagits i beslag.

Människor evakuerades

Branden startade strax före klockan 01 och byggnaden var på morgonen nedbrunnen.

– Jag tittar på en betonggrund med en massa bråte omkring, säger räddningstjänstens ledningsoperatör strax efter klockan 06 på onsdagsmorgonen.

Ett antal personer evakuerades från närliggande byggnader under natten, men ingen person skadades fysiskt, enligt Polisen.

Riksväg 40 avstängd

Riksväg 40, genom Mariannelund, fick under natten stängas av helt under några timmar. Räddningspersonal från sex stationer deltog i släckningsarbetet, där också polis och ambulans fanns på plats.

Ytterligare en lagerlokal har skadats av branden. Där har taket rasat in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.