Två av polisens tekniker jobbar i en skogsdunge.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den döde mannen har identifierats. I klippet ser du bilder från polisens arbete på Österängen i Jönköping. Foto: Ellinor Rostedt/SVT

Man hittad död på Österängen i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder mord efter att en man hittats död på Österängen i Jönköping. Det var på söndagsförmiddagen som allmänheten larmade om en livlös person.

– Just nu pågår ett intensivt utredningsarbete och utredningen är i ett känsligt skede, säger Angelica Forsberg, polisens presstalesperson under måndagsförmiddagen.

Det var klockan 09.45 på söndagen som en person slog larm om att en livlös person låg på marken i ett skogsområde.

Man hittad död på Österängen i Jönköping

När polisen kom dit kunde de konstatera att mannen var död och eftersom de inte kan utesluta att brott har begåtts har en förundersökning om mord inletts.

Dörrknackning

Mannen är identifierad och platsen spärrades av under teknisk undersökning. Polisen sökte även vittnen, bland annat med hjälp av dörrknackning i området.

Ingen person finns misstänkt. Den som har information som kan vara av intresse för utredningen uppmanas av polisen att ringa dem på 114 14.

Senare under söndagskvällen var mannens anhöriga underrättade, enligt JP. Enligt polisen ska mannen vara i 45-årsåldern.

I klippet ovan ser du polisens arbete på platsen och även en boende i området, Abdikali Ali.

Abdikali Ali som bor på Österängen i Jönköping. Foto: Ellinor Rostedt/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man hittad död på Österängen i Jönköping

Mer i ämnet