Henrik Kruusval i en svart jacka visar en medalj med blått band för en annan person som bär en solhatt och en scarf. I bakgrunden syns flera personer samt ett tak med en skylt som kan föreslå ett evenemang eller en marknad.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under tisdagen var landet Runt på plats i Eksjö för inspelning av söndagens program, något som lockade många Eksjöbor. Foto: SVT

Många ville visa upp sin slips för Kruusval i Landet Runt

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen var det många som flockades runt den populäre programledaren Henrik Kruusval då han var på plats i Eksjö för att spela in söndagens program av SVT-programmet Landet Runt.

Programmet Landet Runt är en långkörare som sedan 1988 sänts på söndagar i SVT. Varje vecka når det en miljonpublik och på söndag så kommer programmet att sändas från Eksjö.

Under tisdagen var programledaren Henrik Kruusval i kommunen och gjorde inslag till programmet samt träffade Eksjöbor som snappat upp att Kruusval bland annat talat om slipsar till programmet.

Programmet sänds på SVT1 söndag klockan 18.15, eller i SVT Play.

Möt Eksjöbor och Henrik Kruusval i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.