Adelövsmarknad

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ingrid Nordgren är en van besökare på marknaden men i år är hon besviken på JLT som valt att ta bort direktbussarna. Foto: Linda Mathillas SVT

Marknadsbesökare i Adelöv saknar JLT:s direktbussar

Publicerad

När den anrika Adelövs marknad arrangerades mellan Tranås och Gränna under torsdagen var det flera bussresenärer som var besvikna över att Jönköpings länstrafik tagit bort direktbussarna från Jönköping.

– Det ska inte ta en halv dag att åka hit. Man måste tänka på oss som inte har bil, säger Ingrid Nordgren från Jönköping.

Marknaden som lockar cirka 40 000 besökare arrangeras alltid den första torsdagen i september. Ingrid Nordgren är en van besökare men i år är hon besviken på JLT.

Enligt arrangören för Adelövs marknad var det flera resenärer som saknade direktbussar under torsdagen, inte bara från Jönköping utan även från Tranås.

– Jag har jobbat med det här sen 2007 och vi har alltid haft direktbussar. Jag tror det hade varit bättre, säger Björn Athlöf, arrangör.

Förstärkt linje

Enligt Jönköpings länstrafik har de i år förstärkt linje 120, 121 och 122 för att underlätta för resenärerna, med ett byte vid hållplats Galgen utanför Gränna, så att det inte blir någon omväg.

– Som vi uppfattar kritiken finns det önskemål om direktbussar till Adelövs marknad. Det får vi ta till oss av i utvärderingen inför kommande år, säger Christine Leppänen, trafikchef vid Jönköpings länstrafik.

Saknat information

En del av kritiken handlar också om att det har varit svårt att komma in i appen och att det inte fanns någon fysisk tidtabell på plats i Adelöv.

– Jag känner inte till att vi haft några störningar i appen, men att det saknats en fysisk tidtabell i Adelöv är en brist från vår sida och något som vi beklagar. Så ska det inte vara, det ska självklart framgå tydligt hur trafiken går i samband med marknaden, säger Christine Leppänen till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.