En ishokeyspelare, Mattias Tedenby, i en vit tröja med blå och gula detaljer från HV71, står på isen och håller i sin klubba. I bakgrunden syns ytterligare två spelare i liknande tröjor, vilket indikerar att de tillhör samma lag. Arenan är svagt upplyst, vilket skapar en fokuspunkt på spelarna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mattias Tedenby ser framemot säsongen och att visa alla experter att de har fel om HV71:s placering i tabellen. Foto: Pär Bäckström/TT

Mattias Tedenby inför säsongsstarten: ”Vi ska visa att alla har fel”

Uppdaterad
Publicerad

Inför SHL-starten har både fans och experter tippat att HV71 återigen kommer vara ett bottenlag. Något som väcker en jäklar anamma-attityd i laget.

Under de tre senaste säsongerna i SHL har HV71 befunnit sig i botten av tabellen. Två gånger har det dessutom slutat med negativt kval. Den enda gången under de senaste åren de inte varit i botten var när de spelade i hockeyallsvenskan.

Väntas ligga i botten

Inför säsongen har flera fans skrivit på sociala medier och tippat att HV71 kommer sluta i botten av tabellen. Under upptaktsträffen i tisdags var även den samlade expertisen överens om att HV71 kommer sluta långt ner i tabellen. Något som SVT:s expert Jonas Andersson också håller med om.

– Det får de gärna göra. Det spelar ingen roll för oss, men det blir lite bränsle. Nu ska vi visa dem att de har fel, säger Mattias Tedenby som är forward i HV71.

Hör mer från Mattias Tedenby i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.