Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Nykomlingen Medborgarpartiet gör starkt val i Gislaved

Uppdaterad
Publicerad

Med få röster kvar att räkna ser det ut som att Medborgarpartiet blir ett av Gislaved kommuns största partier. Medborgarpartiets talesperson Ruth Johannesson säger att de haft hjälp av Gislavedbornas missnöje.

– Framför allt välfärdspolitiken tycker vi har hamnat i kläm och vi tror folk har röstat på oss för att de är missnöjda, säger Ruth Johannesson (MiG).

Medborgarpartiet har haft en opinionssida på Facebook i tre år med en opinionsgrupp.

Val 2022 Jönköpings län

– Även fast vi bara funnits i ett halvår så har vi funnits i tre år som opinionsgrupp.

I klippet ovan hör du Ruth Johannessons reaktion på att partiet, när 94 procent av rösterna är räknade, får 18,8 procent vilket är strax under det största partiet Socialdemokraterna som hamnar på 19,2 procent.

Plockat röster från S och C

Medborgarpartiet verkar ha tagit röster från inte minst S och C. Socialdemokraterna har tappat över sex procentenheter och Centerpartiet har tappat hela elva procentenheter och är nu nere på åtta procent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2022 Jönköpings län

Mer i ämnet