• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Miljonregn över HV71 efter säkrat SHL-kontrakt

Uppdaterad
Publicerad

I går kväll säkrade HV71 SHL-kontraktet när de vann över Björklöven i hockeyallsvenska finalen. I och med att de går upp i högsta serien får klubben flera miljoner i tv-rättighetspengar.

I går kväll när HV71 vann mot Björklöven i den sjätte matchen i den hockeyallsvenska finalen stod det klart att de nästa säsong spelar i högsta serien igen. Redan dagen efter var arbetet igång med det nya laget inför nästa säsong.

– Nu börjar arbetet för att förbereda oss för SHL, att bygga ett SHL-lag och rent sportsligt bygga allt runt om laget. Vi har idag kontrakt med ungefär 10 spelare till nästa säsong, så vi behöver fylla på med ungefär dubbelt så många, säger Johan Lindbom som är klubbdirektör i HV71. 

I klippet berättar Johan Lindbom om jämförelsen med att vinna SM-guld och gå upp till SHL igen.

Mångmiljonbelopp 

I och med att HV71 tar klivet upp så får de flera miljoner i tv-rättighetspengar. Varje klubb som spelar i SHL får 40 miljoner men eftersom HV71 är nykomlingar får de ge ungefär 6 miljoner av de pengarna till Djurgården som degraderades till hockeyallsvenskan i år. 

 – Vi får ungefär 35 miljoner i tv-rättighetspengar. Det är klart att det känns bra att vi får in så mycket pengar men det räcker inte för att bygga ett SHL-lag. Vi har haft en pandemin, vi har haft en degradering och minskade intäkter så vi behöver fylla på med mer pengar, säger han.

Under torsdagseftermiddagen kunde fansen träffa spelarna i en sportbutik där de skrev autografer. Köerna ringlade sig långa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.