Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Johanna Nyström, åklagare, berätta om det misstänkta mordet i Gränna och när kvinnan hittades avliden. Foto: Fredrik Weibull/SVT/Pressbild

Misstänkt mord i Gränna under midsommarhelgen

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 60-årsåldern misstänks ha mördats under midsommarhelgen. En man som kvinnan hade en nära relation till har häktats på sannolika skäl misstänkt för mord. Exakt vad som skett är dock oklart.

Brottet ska ha inträffat under midsommarhelgen i en bostad i Gränna. Ambulans skickades till platsen efter larm om ett sjukdomsfall måndagen den 24 juni.
Kvinnan hittades då död i bostaden, exakt när hon avlidit är oklart men enligt åklagaren handlar det om någon gång under tiden den 22-24 juni.

Greps tre dagar senare

– Omständigheter som kom fram efter att kvinnan hittades gör att vi misstänker brott och mannen greps och anhölls misstänkt för mord den 27 juni, säger åklagare Johanna Nyström till SVT.

Åklagaren vill i nuläget inte berätta hur kvinnan har avlidit, kroppen ska genomgå en rättsmedicinsk undersökning. Hon vill heller inte berätta vad det var som fick polisen att misstänka den nu häktade mannen. Även mannen är i 60-årsåldern och hade en nära relation till den avlidna kvinnan.

Vid häktningsförhandlingar som hölls bakom stängda dörrar i fredags eftermiddag häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för mord. Han nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.