Kriminaltekniker

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du åklagaren Emma Harrius berätta om det senaste som hänt i utredningen om det misstänkta mordet i Nässjö. Foto: Ellinor Rostedt/SVT

Död man hittad i Nässjö – en anhållen misstänkt för mord

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har under måndagen utökat området där de knackar dörr för att få information om det misstänkta mordet. Fortfarande är omständigheterna oklara efter att en man hittades död utanför ett lägenhetshus i söndags eftermiddag.

– En man är anhållen sedan igår kväll. Utredningen pågår och det återstår mycket teknisk undersökning och förhör innan vi kan säga mer, säger Emma Harrius som är den åklagare som leder förundersökningen.

Vid halv två-tiden på söndagen fick polisen ett larm via SOS om att en livlös person hittats utomhus i närheten av ett flerfamiljshus i västra delen av Nässjö.

Patruller knackade dörr i området för att försöka reda ut vad som hänt. En förundersökning rörande mord är upprättad.

– Det kan självklart ändra sig, men i nuläget utreder vi detta som mord, säger Emma Harrius.

Har identifierats

Under söndagseftermiddagen greps alltså en man och han anhölls. Han är på sannolika skäl misstänkt för mord, den högre misstankegraden.

– Den man som hittades död har identifierats, men det är tidigt i utredningen och vi kan inte säga mer om honom just nu, säger Emma Harrius.

Personen hittade under en balkong, vad kan du säga om det?

– Det stämmer att en förbipasserande slog larm och att kroppen låg utomhus under en balkong. Jag kan bara säga att vi utreder omständigheterna kring detta.

I klippet hör Emma Harrius berätta mer om mordutredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.