Mordbrandsförsök vid förskola i Mullsjö – ingen gripen

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 01.00 på måndagen larmades polisen om en incident vid en förskola i Mullsjö. Ett vittne såg flera personer på platsen som försökte tända eld på byggnaden innan de flydde.

När vittnet avbröt deras pågående handlingar, tände gärningspersonerna eld på en papperskorg innan de flydde från platsen. Elden spred sig inte, men polisen misstänker att personerna hade för avsikt att sätta eld på byggnaden.

För närvarande finns det ingen misstänkt och det är oklart hur många personer som var inblandade och deras ålder. Enligt uppgifter till P4 Jönköping och Jönköpings-Posten rör det sig om flera ungdomar, men detta måste utredningen bekräfta, säger Polisens presstalesperson Angelica Forsberg:

– Då ingen är gripen i dagsläget vill jag inte föregå de uppgifterna. Jag måste gå på de uppgifterna jag har, säger hon.

En anmälan om försök till mordbrand har upprättats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.