Nässjöbo döms till fängelse för 16 våldtäkter mot barn

Publicerad

Mannen, som är i 30-årsåldern, döms till sju års fängelse för bland annat flera våldtäkter och sexuella övergrepp mot barn.

Mannen, som är boende i Nässjö, häktades i maj i år, misstänkt för bland annat ett stort antal sexuella övergrepp och våldtäkter mot barn och även vapenbrott.

På måndagen dömdes mannen av Eksjö tingsrätt till sju års fängelse. Han döms för barnpornografibrott, försök till sexuellt övergrepp mot barn, två fall av sexuellt ofredande mot barn, fem fall av sexuellt övergrepp mot barn, utnyttjande av barn för sexuell posering samt 16 fall av våldtäkter mot barn.

Utnyttjat barnen via nätet

Brotten ska ha begåtts via chattar på sociala medier mellan åren 2020 och 2024. Mannen har fått barn att utföra sexuella handlingar på sig själva och detta har sedan spelats in.

Han döms även för brott mot vapenlagen då en pistol, som han inte hade tillstånd för, hittades i hans bostad i februari i år.

Erkänner brott

Gärningsmannen döms till sju års fängelse och ska betala 1,12 miljoner kronor i skadestånd. Mannen erkänner alla brott men han ifrågasätter antalet på vissa gärningar. Han bestrider även delar av skadeståndet.

Mannen har tidigare inte varit straffad för liknande brott. Han har suttit häktad sedan den 3 maj och han blir kvar i häktet tills domen verkställs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.