Bo Hansson är säkerhetschef i Gislaveds kommun. Foto: SVT/TT

Nästan 300 kommentarer till kommunen efter läskstoppet

Uppdaterad
Publicerad

Läskstoppet inom äldreomsorgen i Gislaveds kommun har rört upp känslor. Kommunen har fått ta emot många kommentarer ofta med kränkande innehåll, både mot kommunen och enskilda medarbetare.

Hittills har dock inte kommentarerna resulterat i någon polisanmälan.

– Vissa kränkningar överväger vi att gå vidare med. Vi håller på att sortera upp i olika högar så att säga, säger Bo Hansson, säkerhetschef.

Uppemot 300 kommentarer har hittills kommit in till kommunen och även om det ännu inte finns direkta hot mot någon enskild person eller kommunen i stort, påverkas personalen, säger Bo Hansson.

– Det är klart att medarbetare tycker att det är jobbigt. De påverkas av situationen.

Han vill inte heller utesluta att polisanmälningar kommer att göras.

– Det kommer fortfarande kommentarer även om det inte är samma tryck längre.

Hur ovanligt är det här med den här mängden kommentarer?

– Det är inte särskilt vanligt även om Gislaveds kommun har varit föremål för diskussion förut. Men det är väldigt mycket den här gången.

Förvaras i förråd

Och ännu är det inte avgjort vad som kommer att hända med den läsk som en privatperson i Jönköpings län skänkte efter att det blivit känt att läsk inte längre skulle serveras som måltidsdryck för de äldre. Kommunen skriver i ett pressmeddelande att läsken förvaras i ett förråd.

– Nu kommer vi att se över hur vi ska hantera gåvor till kommunens brukare. Till dess förvaras läsken i ett förråd, säger Anders Johansson, kommundirektör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.