Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bröderna Linus och Hampus Karlsson började båda två sina karriärer hos Boro/Vetlanda. Hör dem berätta om sin resa i klippet ovan. Foto: Pernilla Bursell/SVT och TT

Karlssons väg från Landsbro till NHL: ''Tro på dig själv''

Publicerad

Ishockeyklubben Boro/Vetlanda, i Landsbro, är moderklubb till många framgångsrika spelare. Två av dessa är bröderna Linus och Hampus Karlsson, som båda verkar ha en lysande karriär framför sig.  

Boro/Vetlanda verkar ha knäckt koden för hur man producerar bra spelare. Det är den senaste miljonvinsten på 1,2 miljoner ett kvitto på. Pengarna kommer från försäljning av spelare som har Boro/Vetlanda som moderklubb.

Bröderna Karlsson berättar båda två att stöd och engagemang från moderklubbens sida är en av anledningarna till att det gått så bra. 

– Man behöver ju folk som tror på en. Jag får försöka tacka dem på något bra sätt, säger Linus Karlsson, som är kontrakterad av den kanadensiska NHL-klubben Vancouver men spelar AHL för Abbotsford Canucks. 

Inställningen viktig

Lillebror Hampus gör sin debut i SHL till hösten, då för Oskarshamn.

– Man måste tro på sig själv och ha kul på vägen. Vill man bli bra så kan man, säger Hampus Karlsson.

Hör i klippet när bröderna berättar hur de tar sig framåt i karriären.

Förutom stöd och förtroende så har moderklubben även lyckats med att hålla ishallarna tillgängliga. Linus Karlsson berättar bland annat att möjligheten till att träna både före och efter gemensamma träningar har betytt mycket för hans egen utveckling.

En annan Karlsson som har Landsbro som moderklubb är Erik Karlsson som spelar för San José Sharks i NHL och som är den första NHL-backen på 30 år att nå över 100 poäng. Han vann priset som årets back i NHL, Norris Trophy och kommer att tilldelas Viktoriapriset i år.

Erik Karlsson. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.