Nordiska damlagen i e-sport kommer i oktober mötas för NM i Counter-strike 2 i Jönköping. Foto: CHRISTOPHER NEUNDORF

Nordiska mästerskapen i Counter-Strike 2 arrangeras i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Nordiska mästerskapen i datorspelet Counter-strike 2 för damer kommer till Jönköping. De nordiska länderna kommer medverkar mea damlandslag under tre dagar på Filmstaden i Jönköping.

I oktober kommer totalt 25 spelare möta varandra i datorspelet Counter-strike 2. Destination Jönköping har skrivit avtal med Svenska E-sportförbundet om Nordiska Mästerskapen för damer.

Jönköping har i många år varit ett centrum för e-sport då staden blev värdar för festivalen Dreamhack för 30 år sedan. Men efter beskedet om att vinterupplagan av Dreamhack lämnar Jönköping och flyttas till Stockholm har olika reaktioner väckts bland deltagarna.

– Jönköping är en väletablerad evenemangsstad inom e-sporten, säger Caroline Törnblad, chef möten och evenemang på Destination Jönköping i ett pressmeddelande.

Satsning på kvinnor

Utmaningar för kvinnor i sporten gör att man väljer att hålla mästerskapen för bara kvinnor. Tävlingen hoppas kunna öka representationen av kvinnor men också skapa en trygg miljö där kvinnor kan tävla utan rädsla för diskriminering.

– Nordic Women Championship är en satsning på att bygga långsiktiga och återkommande tävlingar för de nordiska damlandslagen, säger Chris Jonasson, Generalsekreterare på Svenska E-sportförbundet i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.