Pia Börjesson startade Facebookgruppen som redan har över 300 medlemmar. Foto: Ellinor Eke-Göransson/SVT/Facebook

Nu sluter Jönköpingsborna upp för att hjälpa de isolerade

Publicerad

Pia Börjesson är initiativtagaren till Facebook-gruppen ”corona Jönköping” där allmänheten slutit upp för att hjälpa personer som lever isolerade till följd av coronaviruset.

Idén kom till henne efter att hon gått med i en Facebook-grupp för att hjälpa folk i Stockholm, där uppmanade man andra att starta lokala grupper. Men intresset har varit större än vad Pia Börjesson kunde förvänta sig – på tre dagar har över 300 medlemmar anslutit sig till gruppen.

– Det är helt fantastiskt att se hur folk vill hjälpa till, säger Pia Börjesson.

Medlemmarna i gruppen hjälper varandra med allt från att hämta ut paket, rasta hundar till att handla mat.

”Vill ge tillbaka”

Initiativtagaren uppmanar folk i riskgrupper att ta hjälp även om de är friska.

– Så att man också kan förbli frisk, menar hon.

Då Pia Börjesson själv tillhör en riskgrupp, efter att ha drabbats av två hjärtstopp förra året, känns det ännu bättre för henne att kunna hjälpa till.

– Sedan dess har jag fått hjälp av helt fantastiska människor på min resa tillbaka och det är nog grundstommen – jag vill att människor ska få samma fina hjälp som jag har fått.

Se mer om Facebook-gruppen och Pia i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.