Herman Träff stängs av i två matcher efter tacklingen mot Brynäs Theo Lindstein. Foto: Jens Carlsson / BILDBYRÅN

Ny smäll för skadedrabbade HV71 – tappar spelare inför lördag

Uppdaterad
Publicerad

I går kväll åkte HV71 på en tuff förlust bota mot Brynäs i förläggningen. I dag kommer nästa smäll för laget eftersom forwarden Herman Träff stängs av i flera matcher.

Det var en märklig hockeymatch som spelades i Gävle igår. Trots att hv71 åkte på två matchstraff och att de vid två tillfällen tvingades spela tre mot fem, så hade laget en ledning med 3-1 inför sista perioden. Brynäs lyckade kvittera i tredje och sedan vinna i förläggningen, trots att HV71 kämpade och slet för att vinna.

Ny smäll för HV71

I dag kommer nästa smäll för laget. Både John Nyberg och Herman Träff fick igår matchstraff efter tacklingar och nu meddelar disciplinnämnden att Herman Träff stängs av i två matcher. Så här skriver disciplinnämnden: Respektlös tackling som delvis tar i huvudet. Träff kommer från sidan med fart och bromsar in och med en uppåtgående kraft träffar han Lindstein i huvudet med tacklingen.

Många saknas

Inför matchen mot Brynäs saknades Oscar Fisker Moelgaard, Mikael Seppälä, Hugo Alnefelt, Oliwer Kaski, Herman Hansson och William Ignberg Nilsson på grund av skada. På lördag möter de Luleå på hemma plan och får alltså även klara sig utan Herman Träff.

HV71 fick två matchstraff mot Brynäs.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från matchen mot Brynäs som slutade med två matchstraff för HV71. Foto: Tv4 Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.