Olle Alsing som skrev på ett treårskontrakt med HV71 under sommaren blir kapten under den kommande SHL-säsongen. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Nyförvärv får kaptensbindeln i HV71 – Petersson byts ut

Uppdaterad
Publicerad

Olle Alsing blir till ny lagkapten för herrlaget i HV71 den kommande säsongen, det meddelar klubben idag. Alsing kom till klubben den här säsongen och får vid sin sida Joona Louto och Oscar Engsund.

Det blir tre nyförvärv som kommer att få kaptensrollerna i HV71 den kommande säsongen. Olle Alsing som kom från Leksand till den här säsongen och detta blir hans första kaptensuppdrag.

– Olle har tagit ett ansvar i gruppen från dag ett och är trygg ledare som kommer att växa med ansvaret”, säger Anton Blomqvist, tränare i HV71. Under försäsongen har backen Oscar Engsund och forwarden Joona Luoto varit assisterande kaptener och det fortsätter de med då SHL startar om ett par veckor.

Petersson får stiga åt sidan

Under försäsongen har det varit en del turbulens kring förra säsongens kapten André Petersson som hittills inte har spelat någon träningsmatch. Han får nu alltså inte förnyat förtroende i den nya kaptenstrojkan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.