Nytt fall av corona i Jönköpings län

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en person i Jönköpings län har smittats av coronaviruset. Det bekräftade Region Jönköpings län under tisdagsmorgonen. Det är en kvinna i 50-årsåldern som nyligen kommit hem från en resa i norra Italien.

Kvinnan är närstående till den man som bekräftades vara smittad den 28 februari och kvinnan provtogs efter att mannen visade sig bära på viruset. Hon har, enligt region Jönköpings län, milda symtom och hålls nu isolerad i sitt hem.

– Hon har såpass lindriga symptom och då har vi bedömt att hon kan vårdas hemma så länge hon mår bra, med noga instruktion om att hon ska hålla sig isolerad, säger David Edenvik, biträdande smittskyddsläkare på länssjukhuset Ryhov i Jönköping.

Corona Jönköping

Smittan konstaterades under måndagskvällen efter rutinmässiga tester. Nu påbörjas smittspårning och kartläggande av kvinnans kontakter.

– Vi tror dock att de haft mycket få kontakter, även under resan hem till Sverige, säger David Edenvik.

Så här sade smittskyddsläkaren i Jönköpings län, Malin Begnér, då den nu smittade kvinnans anhörige man upptäcktes ha smittan i slutet av förra veckan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet