Olyckor och inställda bussar i halkan

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit en hel del olyckor under morgonen och i Jönköping har Länstrafiken ställt in busslinjer då bussarna inte kan ta sig upp för backarna.

Nattens snöfall har under morgonen inneburit en hel del problem och flera olyckor har rapporterats. Bland annat körde en bilist i diket och voltade med sin bil på riksväg 27 väster om Värnamo vid 7-tiden. Två personer drabbades men ska inte ha skadats allvarligt.

Strax efter klockan åtta inträffade en olycka med en lastbil på riksväg 26/47 vid Risbrodammen. I samband med olyckan bildades långa köer och det resulterade i en kökrock med flera bilar. Ingen person ska ha varit i behov av vård.

I samband med olyckan vid Risbro bildades långa köer och en kökrock mellan flera bilar inträffade. Foto: SVT

På Hällstorpsvägen mellan Råslätt och Norrahammar i Jönköping var det stopp under morgonen sedan en buss hamnat på snedden och Länstrafiken har ställt in flera busslinjer då bussarna inte kan ta sig upp för backarna i Jönköping, det gäller linje 2, 4 och 11 till Dalvik.

Betongbil välte

I Värnamo välte en betongbil över länsväg 723 öster om Os. Föraren fick sårskador i ansiktet av glassplitter. Vägen har stängts av när betongbilen ska tömmas på betong och bärgas. Trafikverket räknar med att vägen åter är öppen vid 11-tiden.

Även på riksväg 31 mellan Nässjö och Ekenässjön inträffade en olycka på tisdagsförmiddagen. En bilist voltade och bilen hamnade på taket men föraren klarade sig utan skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.