Backen Michel Steinwender har skrivit ett kontrakt med IFK Värnamo som sträcker sig över nästa säsnong. Foto: IFK Värnamo

Österrikisk back klar för IFK Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

IFK Värnamo har värvat backen Michael Steinwender från den österrikiska bundesligan.

– Jag är otroligt glad och taggad att få börja denna resan här i Värnamo och jag längtar tills jag är på planen och får spela med laget, säger han i ett pressmeddelande.

Den 24-åriga försvarsspelaren kommer närmast från spel i TSV Hartberg i Österrikes förstadivision. Totalt har han gjort 92 matcher i Österrikiska bundesliga och har också spelat för klubbarna St. Pölten och Mattersburg.

Han har också meriter från Österrikes ungdomslandslag.

Michael Steinwender fick sin fotbollsfostran i Rapid Wien. Hans kontrakt med IFK Värnamo gäller till och med december 2026.

Ett uppoffrande spel

Klubbens sportchef Enes Ahmetovic beskriver lagets nye back som en spelare med ett uppoffrande spel.

– Men det vi framför allt har noterat är en ståtlig pjäs på 190 centimeter som trots det toppar en ganska bra hastighet och som är väldigt mobil i sitt försvarsspel.

Michel Steinwender kommer att vara spelklar när transferfönstret öppnar igen den 2 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.