Vid klockan 20.30 på lördagskvällen larmas polisen av SOS Alarm om att en person har anträffats avliden utomhus i Nynäshamns kommun. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Pojke i 15-årsåldern från Nässjö kommun hittad död

Uppdaterad
Publicerad

En pojke i 15-årsåldern påträffades död i ett skogsområde kring Ösmo, Nynäshamns kommun i lördags kväll. Polisen utreder händelsen som mord.

Pojken är identifierad och anhöriga är underrättade och enligt uppgifter till Smålands Dagblad ska han vara hemmahörande i Nässjö kommun.

Det var vid 20.30-tiden på lördagkvällen som en privatperson upptäckte en död person i ett skogsområde utanför Ösmo. Pojken anträffades med någon form av stickskador. På grund av att polisen inte kunde hitta någon naturlig dödsorsak misstänks pojken ha mördats.

– Med anledning av de utredningsåtgärder man gjort sen dess så har misstanken om att pojken utsatts för brott förstärkts, säger Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen under söndagskvällen till SVT.

”Utsatts för kraftigt våld”

Under söndagen genomsöktes skogsområdet efter fynd och förhör med personer som bor i, eller befunnit sig på platsen. Förhör med anhöriga och närstående pågick också för att se hur pojkens sista tid i livet sett ut.

– Pojken hade utsatts för kraftigt våld. En förundersökning om mord har inletts, men det finns ingen frihetsberövad i ärendet. Det går för närvarande inte att bedöma om mordet har koppling till kriminella grupperingar, säger senior åklagare Hanna Cardell, i ett pressmeddelande.

Ytterligare en person saknad

Åklagarmyndigheten bekräftar i pressmeddelandet att ytterligare en person är anmäld försvunnen och eftersöks av polis i Stockholmsområdet. Ännu oklart om försvinnandet har koppling till mordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.