Polis åtalad för sexköp i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

En polis från Västra Götalands län har åtalats vid Jönköpings tingsrätt för att ha köpt sex ett flertal gånger. Ett av tillfällena ska ha ägt rum på ett hotell i Jönköping.

Mannen åtalas för sexköp vid fem tillfällen under våren 2023 samt dataintrång vid ett tillfälle.

Enligt stämningsansökan ska sexköpen i huvudsak ha ägt rum i Västra Götalands län. Vid ett av tillfällena ska polismannen ha köpt sex på ett hotell i Jönköping.

Dataintrånget ska enligt åklagaren bestått i att mannen har gjort slagningar i polismyndighetens register på en kvinna som vittnar i sexköpsutredningen och flera närstående personer till henne.

Förnekar brott

Polismannen förnekar brott. Vid flera av tillfällena uppger han att han varit på platsen men ändrat sig och inte gjort något sexköp.

Vid ett annat tillfälle menar han att han tänkt göra ett sexköp men att det i stället ledde till sexuellt umgänge med kvinnan utan ekonomisk ersättning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.