Poliser skadade då misstänkt använde kraftigt våld

Uppdaterad
Publicerad

Två poliser i Jönköping skadades allvarligt i samband med att de skulle gripa en man som visade sig vara en professionell MMA-fighter. Mannen gav sig på poliserna och den ene fick en fraktur på näsbenet.

Det var i samband ett gripande i slutet av april som den misstänkte mannen attackerade de båda polismännen med så kraftigt fysiskt våld att båda slås till marken.

Fraktur på näsan

I en anmälan till Arbetsmiljöverket skriver polisen att den berörde personen visar sig vara en professionell MMA-fighter som är väl förtrogen med fysiska tekniker som är avsedda att orsaka kraftig skada.

Mannen ska ha slagit poliserna med knytnävsslag och sparkar. Den ene polisen drabbas av en fraktur på näsan samt skrubbsår och ömhet i kroppen. Den andre polismannen drabbades av smärta i ansiktet och ihållande huvudvärk.

Åklagaren förtegen

Mannen är nu misstänkt för bland annat grov misshandel. Varför mannen skulle gripas vill polisens presstjänst inte uttala sig om utan hänvisar till åklagaren i ärendet.

Åklagaren Ulla Karlbrink är mycket förtegen och vill inte säga något om gripandet. Mannen sitter häktad för annan brottslighet än den grova misshandeln av poliserna som skedde i Jönköping.

– Han är misstänkt för narkotikabrottslighet, säger Ulla Karlbrink.

Handlar det om grovt narkotikabrott?

– Ja.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.