Poliser och polisbilar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En stor polisavspärrning har upprättats i centrala Vetlanda. I klippet hör du polisen om det misstänkta mordförsöket. Foto: Carl Carlert/privat

Misstänkt mordförsök i centrala Vetlanda – en person anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Ett misstänkt mordförsök ägde under söndagskvällen rum i centrala Vetlanda. En man i 30-årsåldern vårdas för allvarliga skador. Nu är en man i 20-årsåldern anhållen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

Vid klockan 19.45 fick polisen larm om en skadad man i centrala Vetlanda. Polisen uppger att en man i 30-årsåldern har blivit huggen med ett vasst föremål och förts till sjukhus med allvarliga skador.

– Han är allvarligt skadad, säger polisens vakthavande befäl Erik Creutz.

– Nu försöker vi skaffa oss en uppfattning av vad som hänt på platsen genom att förhöra vittnen och samla in annan information.

Utreds som mordförsök

Händelsen ska ha ägt rum utomhus i de centrala delarna av Vetlanda och ett stort område har spärrats av. Nu inväntar man att en teknisk undersökning ska genomföras. Under tiden pågår förhör med vittnen och försök av inhämtning av övervakningsfilmer.

Händelsen utreds som försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.