Ridsadlar till ett högt värde har stulits under natten. Foto: SVT

Ridsadlar av stort värde stulna utanför Ekenässjön

Uppdaterad
Publicerad

Ridsadlar av ett större värde ska vara stulna utanför Ekenässjön i Vetlanda kommun. Polisen misstänker internationellt brottsnätverk.

Det var under onsdagsmorgonen som polis larmades till två platser utanför Ekenässjön med ridverksamhet. På platserna konstaterades att sadlar av ett värde på totalt 200 000 kronor hade blivit stulna.

Stölderna ska ha inträffat någon gång under natten och polisen har ännu ingen misstänkt men misstänker att det är samma gärningsmän på båda ställen.

Den här typen av stölder har inträffat tidigare på flera ställen under en kortare tid och då har polisen kommit fram till att det varit en internationellt brottsnätverk. Enligt polisen misstänker de även det i de här två fallen.

Ökar fokuset i området

Brottsplatsundersökning har genomförts för att försöka säkra spår och de kommer forsatt försöka hålla utkik efter gärningsmännen i området.

– Vi kommer öka fokuset på att försöka se den här typen av bilar på vägarna, säger Nils Rydberg på polisen som menar att de har någon typ av signalement på bilarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.