Så har polisen förberett sig för motormässan

Publicerad

Motormässan på Elmia går av stapeln i helgen för första gången på tre år. Det i kombination med påskhelgen brukar innebära extra hektiska dagar för Jönköpingspolisen.

– Vi har planerat för den här helgen under en längre tid för att se över vad vi behöver för att kunna trygga Jönköping under de här dagarna, säger Tobias Åkerberg, biträdande stabschef under påskhelgen.

Tobias Åkerberg berättar att man från polisens sida kommer att jobba med en ökad närvaro på flera platser i Jönköping för att undvika stök och underlätta trafiken.

De har bland annat valt att sänka hastigheten på delar av E4:an och väg 31/40 under helgen för att förebygga trafikproblem centralt.

Ofta samma områden där stök uppstår

I områden runt Asecs och Solåsen väntar polisen att det kan komma att uppstå större bilträffar med hög musik och alkohol, något som polisen har tagit med i sin beräkning inför helgen och tagit in extra resurser med anledning av.

I klippet ovan hör du biträdande stabschef för påskhelgen Tobias Åkerberg berätta om hur de från polisens sida har förberett sig inför påskhelgens motormässa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.