• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Utvecklingen av Mariannelund:”Föreningarna betyder väldigt mycket”

Publicerad

Hjältevads Mariannelunds IS finns representerade i Emilkraftens styrelse. Tack vare det arbetet kan föreningarna samarbeta mer och bli starkare tillsammans, säger Pernilla Lockström.

Pernilla Lockström är kassör i fotbolls- och innebandyföreningen HM IS som har 455 medlemmar och är en av Eksjö kommuns största föreningar. Sedan en tid tillbaka är de med i Emilkraften, som är en ekonomisk förening som ska verka för samhällets bästa.

– Vi känner att det är värdefullt. Vi får del av mycket mer information om vad som rör samhället och de kan dela vår information vidare, säger Pernilla Lockström.

Höglandets mindre orter

Ett exempel på det är att Emilkraften just nu arbetar med ett kalendersystem där olika föreningar ska kunna skriva in och dela med sig av vad som händer hos dem.

– Föreningarna betyder väldigt mycket för ett samhälle. Att barnen ska ha något att göra, säger hon.

I klippet ovan får du hänga med barnen på en fotbollsträning i Mariannelund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Höglandets mindre orter

Mer i ämnet