• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Bowlare som kastar bowlingklot på en bowlingbana, med publik som sitter i bakgrunden. Hallen har moderna bowlingbanor och en livlig atmosfär.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bowlare på led i tävlingen nya tävlingen Captains Invitationals. Hör landslagsstjärnan Jesper Svensson om psykningar inom bowlingen. Foto: Magnus Adolfsson/privat

Se när bowlingeliten gör upp i Jönköping: ”Kul om det blir lite trash talk”

Uppdaterad
Publicerad

Sverigeeliten i bowling samlas i Jönköping under helgen. Tävlingen ska få proffsen som ofta håller till i USA och ute i Europa att mötas.

Team Clan från Nässjö är en av klubbarna som har spelare representerade när inbjudningstävlingen Captains Invitationals hålls i Jönköping under lördagen och söndagen.

I tävlingen där man tävlar om en specialtillverkad ring så får fem yngre spelare som bjudits in chans att möta landslagsstjärnorna i bowling.

Förbundskapten Robert Andersson har till tävlingen sammanlagt valt ut 40 elitspelare på herrsidan.

Landslaget på plats

Landslagsstjärnan Jesper Svensson från Team Pergamon BC är en av dem och även om det är eliten som möts så hoppas han på kärleksfulla psykningar mellan spelarna.

Landslagsstjärnan: ”Kul om det blir trash talk”

– Det är kul om det blir lite trash talk, säger Jesper Svensson.

Liksom Jesper Svensson så spelar även Team Clan-spelaren Pontus Andersson i Team Sweden. I klippet ovan berättar han varför han tycker den nya tävlingen i Jönköping är viktig.

En person håller i en bowlingsko i en bowlinghall, omgiven av utrustning och bowlingbanor i bakgrunden. I horisonten syns flera skärmar som visar resultat.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pontus Andersson som bowlar för Nässjöklubben Team Clan berättar i klippet om vad som skiljer proffsen från partybowlarna. Foto: Adam Wännman Zetterqvist/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.