På grund av minskade anslag tvingas Skogsstyrelsen varsla 97 anställda om uppsägning. Foto: Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen varslar 97 anställda om uppsägning

Uppdaterad
Publicerad

I maj rapporterade vi om att Skogsstyrelsen på grund av minskade anslag skulle behöva minska personalstyrkan med runt 100 anställda.

Nu har myndigheten gått igenom hur besparingarna ska göras och då står det klart att 97 anställda varslas om uppsägning.

Anslagen till Skogsstyrelsen har på tre år minskat med cirka 80 miljoner kronor, eller 15 procent.

– Det har gjorts stora insatser under flera år för att minska kostnaderna. Som vi aviserade tidigare i våras så räcker inte det utan vi behöver minska vår personalstyrka, säger generaldirektör Herman Sundqvist i ett pressmeddelande.

Varsel i hela landet

Skogsstyrelsen, med huvudkontor i Jönköping, har kontor i samtliga län i Sverige och dagens varsel berör medarbetare i hela landet.

– Exakt vilka konsekvenser detta får för verksamheten får vi återkomma till. Men klart är att det kommer krävas mycket hårda prioriteringar bland våra uppgifter och uppdrag nästa år med de förutsättningar som gäller nu, säger Herman Sundqvist.

Myndigheten har i dag knappt 800 anställda.

I klippet nedan en intervju med skogsstyrelsens generaldirektör om besparingarna. Intervjun gjordes i maj.

Skogsstyrelsen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det är än så länge inte klart hur personalminskningen ska ske. Se generaldirektör Herman Sundqvist berätta i klippet. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.