Trähus i skog en sommardag med blå himmel

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se skogssviterna ritade av Gert Wingårdh i klippet. Foto: Magdalena Moreno/SVT

Skogssviter lockar lyxturismen till den småländska skogen

Uppdaterad
Publicerad

Arkitektritade skogssviter av Gert Wingårdh, mitt ute i naturen. Här kan du som har en tjockare plånbok bo i den småländska skogen vid Holsbybrunn utanför Vetlanda. En natt kan kosta närmare 10 000 kronor.

Trakt Forest Hotel öppnade dörrarna för sina skogssviter förra sommaren. De vann också årets turistpris i Jönköpings län 2023. Hotellet erbjuder dryckesprovning, trerätters middag, frukostpaket, tillgång till roddbåt och varmbad utomhus.  

– Det är ingen hotellnatt som man köper när man kommer hit utan en upplevelse, där man får uppleva skogen, tystnaden och lugnet på ett bekvämt sätt, säger grundaren Sandra Sälleteg.

Inte bara svenskar

Det är inte bara svenskar som söker sig till en lyxig semester i skogen utan allt fler bokningar kommer från andra länder också.

– Det har främst varit människor från storstäder som bokar in sig här, framförallt från Sverige och Danmark. Men nu ser vi ett ökat intresse från Europa, London och New York, säger Sandra Sälleteg.

I klippet ovan ser du hur du kan bo i skogssviter för upp mot 10 000 per natt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.