Den spillda mjölken blev till en hal hinna på vägen Foto: Räddningstjänsten

Spilld mjölk orsakade blixthalka genom Eksjö

Uppdaterad
Publicerad

En läckande mjölkbil orsakade blixthalka genom delar av Eksjö kommun natten mot tisdagen. Flera mopedister körde omkull och Räddningstjänsten ägnade timmar åt sanering.

Larmet kom redan vid 22-tiden på måndagskvällen om blixthalka i flera rondeller inne i Eksjö, vilket P4 Jönköping var först med att berätta. Räddningstjänsten hittade sedan mjölk från Mariannelund in mot Eksjö och vidare mot Vetlanda.

– Det var väldigt mycket mjölk i rondellerna och även i påfarten till riksväg 40, och 4-5 mopedister körde omkull. Det blir som en fet hinna som gör vägen blixthal, berättar insatsledare Mats Kraft vid Räddningstjänsten i Eksjö till SVT.

Besvärlig sanering

Saneringen tog runt tre timmar med fyra brandbilar. Tidvis fick polisen stänga av vägen för att räddningstjänsten skulle kunna jobba.

– Det är väldigt mycket jobb och kräver stora mängder vatten. Sedan får man borsta bort det med kvastar, säger Mats Kraft.

Räddningstjänsten har tagit kontakt med Arla för att lokalisera den mjölkbil som kan ha läckt, men orsaken är ännu oklar.

Inte första gången

Det är inte första gången spilld mjölk orsakar halka på liknande sätt i området.

Ingen av de drabbade mopedisterna ska ha fått några allvarliga skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.